Kycklingschnitzel med ugnsrostad potatis & kapris- och citronsås
En riktig fredagsklassiker hemma hos oss är schnitzel. Klassisk wienerschnitzel eller som idag; kycklingschnitzel. Kycklingschnitzel är så gott ihop med kapris- och citronsåsen!!
KYCKLINGSCHNITZEL MED UGNSROSTAD POTATIS & KAPRIS- OCH CITRONSÅS
4 portioner
Kyckling
600 g minutkycklingfilé
2 ägg
1 dl vetemjöl
1,5 dl ströbröd
2 dl riven parmesanost
1-2 tsk salt
Potatis
900 g mjölig potatis
3 msk olivolja
2 tsk torkad rosmarin
3 klyftor vitlök
Kapris- och citronsås
3 dl turkisk youghurt
3 msk hackad kapris
1 citron (rivet ska & lite av saften)
3 msk hackad persilja
salt&peppar
Börja med potatisen. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen väl. Skär potatisen i stora tärningar (lite roligare form än vanliga klyftpotatisar och så går dom lite snabbare i ugnen). Tryck till vitlöksklyftorna med sidan av knivbladet och lägg i en bunke med potatisen. Vänd runt i olivolja, rosmarin och salta och peppra. Lägg på en plåt och rosta i ugnen ca 30 minuter.
Rör samman alla ingredienser till såsen. Smaka av med citronsaften så såsen blir lagom syrlig, samt salt och peppar.


Ta fram tre tallrikar, lägg mjölet i en, vispa upp ägget i den andra och blanda ströbröd, riven parmesan och 1-2 tsk salt i den tredje. Panera kycklingen genom att först vända i mjöl, sen i ägg och till sist i ost-och ströbrödsblandningen.

Stek den panerade kycklingen (3 minuter per sida) i rikligt med olivolja (& lite smör). Låt snabbt rinna av på hushållspapper och servera sedan genast med den rostade potatisen och den kalla kapris- och citronsåsen.
