Pasta Carbonara

Pasta Carbonara är så gott och barnvänligt och här får ni receptet på min variant av den italienska klassikern.
PASTA CARBONARA
Pasta av valfri sort till 4 portioner
1 gul lök
1 röd lök
1 pressad vitlöksklyfta
2 pkt bacon
2 dl grädde
2 dl mjölk
100 gram riven parmesanost
2 äggulor
salt
grovmalen svartpeppar
 
Hacka löken och fräs lök + vitlöken i lite smör i en stekpanna. Skär bacon i mindre bitar och lägg ner i lökhacket. Häll på gräddmjölken och låt puttra ihop. Riv parmesan och lägg i. Dra stekpannan från värmen och rör kraftigt tills osten smält. Blanda ner den nykokta pastan och tillsätt äggulorna och rör om ordentligt. Ställ tillbaka på värmen en liten stund så såsen tjocknar något. Späd ev. med lite av pastavattnet. Dra några varv med pepparkvarnen över & servera.