Kycklingfilé med ugnsrostade rotfrukter & champinjonsås

Vi var på Liseberg förra veckan och då åt jag en supegod rätt på tågrestaurangen med kycklingfile, rotfrukter och champinjonsås. Jag googlade runt lite efter något liknande recept och hittade ett som jag gjorde några små ändringar i och det blev faktiskt jättegott!! Här får ni receptet.
KYCKLINGFILÉ MED UGNSROSTADE ROTFRUKTER & CHAMPINJONSÅS
4 portioner
6 kycklingfiléer
 
Marinad till kycklingen
1 dl olivolja
2 klyftor vitlök
4 krm timjan
4 krm rosmarin
4 krm svartpeppar
1 tsk salt
 
Rotfrukter 
4-6 morötter
4-6 palsternackor
4-6 sötpotatisar
1 lök
6 msk matolja
1 tsk salt
vitpeppar
 
Champinjonsås
12 champinjoner
50 gram smör
½ gul lök
1 klyfta vitlök
3 msk vetemjöl
3 dl mjölk
3 dl grädde
2 msk ljus soja
½ kycklingbuljongtärning
salt&vitpeppar
 
Börja med marinaden till kycklingen. Pressa vitlöken och blanda allt i en skål. Tillsätt kycklingen och blanda runt.  Kycklingfiléerna blir godast om de marineras över natten.
Stek kycklingfiléerna i en stekpanna eller grilla några minuter på varje sida tills kycklingen fått fin färg och är genomstekt. 
 
Skala och klyfta rotfrukterna och lägg i en ugnsform. Häll över olja, salt och vitpeppar och vänd runt grönsakerna så det blandar sig ordentligt. Rosta grönsakerna i ugnen på 200 grader ca 40 minuter. 
 
Skala och hacka löken + vitlök till champinjonsåsen. Rensa & skölj svampen och skiva den. Fräs svampen och löken i smöret. Pudra över mjöl och rör om under 1 minut. Tillsätt mjölken lite i taget under omrörning. Häll i grädden och smaksätt såsen med soja, kycklingbuljongtärningen, salt & peppar.