Faster Violas äppelpaj
Vart tog sommaren vägen ?!?! Vi "höstmyste" inomhus och bakade äppelpaj. Den här äppelpajen är supergod & innehåller rivna äpplen och "skorpmjöl" enligt min fasters recept.

FASTER VIOLAS ÄPPELPAJ
4-5 personer
150 g smör
1 dl socker
20 stycken sötmandel
2 stycken bittermandel
2 dl ströbröd
1 msk vetemjöl
6 äpplen
Rör smör och socker väl. Mal eller mixa nötterna i mandelkvarn eller matberedare och blanda med smörsockerblandningen, ströbröd och vetemjöl. Skala äpplena och riv dom på den grova sidan av ett rivjärn (eller matberedare) rätt ner i pajformen. Bred degmassan över äpplena och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter på 225 grader. Ät & njut tillsammans med vaniljsås (gärna egengjord).
