Flygande Jakob
Flygande Jakob är så gott och just detta receptet är ett gammalt urklipp från en tidning som jag haft i min receptsamling under många år. En återkommande favorit i vår familj. Testa gärna detta nu!!


FLYGANDE JAKOB
4 portioner
Skär 4 kycklingfiléer i 2-3 avlånga bitar och lägg i en smord ugnsäker form. Blanda 1 msk smält smör och 1 tsk kinesisk soja och pensla kycklingen. Krydda med salt&peppar och ½ tsk paprikapulver. Stek kycklingen i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter på 225 grader.
Skiva 2 bananer och lägg över kycklingen. Vispa 3 dl grädde tjock och blanda med 3-4 msk chilisås och 1 tsk italiensk salladskrydda. Bred blandningen över kycklingen. Knaperstek 140 g strimlat bacon i en torr het stekpanna och låt det rinna av på hushållspapper. Strö över bacon och 1 dl cashewnötter (jag missade att köpa hem nötter) och stek i ugnen ytterligare 10 minuter. Servera med ris och sallad.
