Kall bearnaisesås
Av alla goda grilltillbehör så är såsen nästan det absolut viktigaste tycker jag. Sås är ett måste! Bbq-sås och gärna någon mer. Idag gjorde jag en kall variant på bearnaisesås som blev grymt god. Den var väldigt enkel att göra och bra mycket godare med hemmagjord.
Här får ni receptet.

KALL BEARNAISESÅS
100 g smör
1 tsk torkad dragon
1 msk vitvinsvinäger
2 äggulor
1 dl rapsolja
1 nypa salt
1 nypa vitpeppar
Blanda dragonen och vinägern i ett litet glas och ställ åt sidan. Smält smöret och låt svalna till rumstemperatur. Vispa sönder äggulorna och tillsätt oljan under vispning, bara några droppar åt gången. När det börjat tjockna/binda sig kan man hälla i oljan i snabbare takt. Vispa i smöret men undvik det gräddiga/vita som lagt sig i bottnen. Tillsätt vinägerblandningen. Avsluta med att smaka av med salt och peppar.