Klassisk smulig rabarberpaj
Alltid gott med smulpaj. Och väldigt enkelt att baka. Det här är ett klassiskt recept på smulpaj med rabarber. En perfekt smulig deg och syrliga rabarber. Smuldegen passar också till andra pajer som äppelpaj, hallonpaj och blåbärspaj. Mycket gott!!

KLASSISK SMULIG RABARBERPAJ
ca 500 g rabarber
1–2 msk strösocker
1–2 msk strösocker
Smuldeg
125 g smör, kylskåpskallt
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
Sätt ugnen på 180 grader. Skala och skär rabarbern i bitar, 2–3 cm. Lägg rabarbern i en pajform, 25–26 cm i diameter. Nyp ihop smöret med övriga ingredienser till en smuldeg. Strö degen över rabarbern. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min. Servera med vaniljsås.
