Pavlovatårta med jordgubbar

Välkommen junimånad och hej underbara sommar! Jäs nu är den äntligen här-lååånga sommaren och vilken sommarvärme vi fått, helt ljuvligt. Vi firade med en god Pavlova, en seg & härlig marängtårta. Riktigt god så denna måste ni bara testa! Blir det någon bit kvar är den nästan ännu godare dagen efter.
 PAVLOVATÅRTA
 4 äggvitor
2 dl strösocker
1 msk maizenamjöl
1 tsk ättikssprit (12%)
4 dl vispad grädde
Färska bär 
 
Sätt ugnen på 140 grader. Separera äggulorna från vitorna. Vispa vitorna till ett tjockt, hårt skum. Vispa i sockret lite i taget tills äggvitorna blir glansiga och toppiga. Tillsätt maizenamjöl och ättikssprit, rör om väl. Bred ut smeten på ett smort och mjölat bakplåtspapper i en så jämn cirkel som möjligt (jag brukar använda en springform som mall). Grädda i cirka 1 timme och 15 minuter. Stäng av värmen och låt tårtbottnen stå kvar i ugnen minst ett par timmar eller över natten. Det går också bra att förvara den på annan torr plats. Lägg försiktigt upp marängen på ett fat och klicka på vispad grädde och dekorera med färska bär.